Тамақтануды ұйымдастыру іс-шаралар жоспары
Қадырғали Қосымұлы Жалайыри атындағы орта мектеп-гимназиясының асхана жұмысын қадағалау комиссиясының
жұмыс жоспары
2021-2022 оқу жылы
№ | Мероприятие | мерзімі | жауапты |
1 | Шектеу іс-шаралары, оның ішінде карантин кезеңінде мектепте тамақтандыруды ұйымдастыру ҚР Бас мемлекеттік санитариялық дәрігерінің 2020 жылғы 25 желтоқсандағы № 67 қаулысымен бекітілген мектеп асханалары қызметінің тәртібіне қойылатын талаптарға сәйкес жүзеге асырылуын бақылау | жыл бойы | Комиссия мүшелері |
2 | Оқушылардың тамақтану тәртібін сақтау | үнемі | Г.Мейрбекова Г.Құсманова Сынып жетекшілер |
3 | Оқушылардың түгел тамақтануын бақылау | жыл бойы | ТІЖО Сынып жетекшілері |
4 | Оқушылар арасында ыстық тамақ пен буфеттік тамақ түрлері мен дәмдік сапасы туралы сауалнамалар жүргізу | мамыр | Г.Мейрбекова Г.Құсманова Сынып жетекшілер |
5 | Дайын тамақтың жеткізілу мен сақтау мерзімін қадағалау | Айына 2 рет | Коммссия мүшелері |
6 | Ас мәзірінің сақталуын қадағалау | үнемі | Комиссия мүшелері |
7 | Ас блогы мен қызметкерлердің тазалығын бақылау | үнемі | Ж.Құрманғалиева |
8 | Дайын және шикі азық-түлікті бақылау | жыл бойы | Комиссия мүшелері |
9 | Оқушылардың дұрыс тамақтануы бойынша ата-аналармен жүргізілетін жұмысты бақылау | Тоқсан сайын | Мектеп-гимназия әкімшілігі, ТІЖО |
Қадырғали Қосымұлы Жалайыри атындағы орта мектеп-гимназиясының ыстық тамақты ұйымдастыру бойынша іс-шаралар жоспары
2021-2022 оқу жылы
Мақсаты:
Оқушылардың сапалы тамақтануын іске асыру үшін жағдай жасау
Міндеттері:
- Оқушылардың сапалы тамақтануын қамтамасыз ету.
- Мектеп асханасының тамағын қолжетімді ету, тамақпен қамтылған оқушылар санын өсіруге ықпал ету.
- Оқушылар мен ата-аналар арасында ыстық тамақтың пайдасы туралы түсіндірме жұмыстарын жүргізу.
№ | Мероприятие | Мерзімі | Жауапты |
1.Ұйымдастыру, түсіндірме жұмыстары | |||
1 | Мектеп-гимназиядағы тамақтануды ұйымдастыру мен дамыту мәселелерін директор жанындағы кеңесте қарау:
| қыркүйек сәуір | Г.Мейрбекова Г.Құсманова Ж.Құрманғалиева |
2 | Бракераждық комиссияның жұмысы | жыл бойы | Комиссия мүшелері |
3 | Асхана жұмысын тексеру | күнделікті | Мектеп-гимназия әкімшілігі, медбике |
2.Әдістемелік жұмыс | |||
1 | 1-11-сынып жетекшілері арасында төмендегі тақырыптар бойынша кеңестер ұйымдастыру:
| жыл бойы | Сынып жетекшілер |
2 | Мектеп-гимназиядағы ыстық тамақты ұйымдастыру бойынша жағымды тәжірбиені тарату, оқушыларға қызмет көрсетудің жаңа тәсілдерін енгізу | жыл бойы | Мектеп-гимназия әкімшілігі |
3.Мектеп-гимназия асханасының материалды-техникалық базасын жақсарту бойынша жұмыстарды ұйымдастыру және оқушылар мен ата-аналар үшін қызмет түрлерін кеңейту | |||
1 | Асхана залын көркемдеп безендіру | тамыз | Асхана қызметкерлері |
2 | Жаңа тағамдарды асхана жүйесіне енгізуге жағдай жасау | жыл бойы | Асхана қызметкерлері |
3 | Школьникам диеталық тағамдар ұсыну | жыл бойы | Бас аспаз |
4.Оқушылар арасында тамақтану әдебі мен салауатты өмір салтын насихаттау бойынша жұмыстар ұйымдастыру | |||
1 | Тақырыптық сағаттар, кеңестер өткізу | жыл бойы | Сынып жетекшілер |
2 | «Мектеп-гимназия асханасы: тамақтың сапасы мен түрлері» тақырыбында оқушылар арасында сауалнама алу | мамыр | Г.Мейрбекова Г.Құсманова |